• Remitterad beteendekonsultation med en etolog •

För dig som har problem med din hund och har blivit remitterad från Hälsinge Smådjursklinik.

Hos oss kan du få hjälp med problem som du och din hund har.

Du får hjälp av Nathalie som är utbildad etolog. En etolog är expert på djurens beteenden och orsakerna kring det så i ett mer vardagligt tal skulle man kunna säga att jag är hundbeteendevetare.

Inget problem är för stort eller smått.

Du får individanpassad och professionell hjälp för just dig och din hund. Jag jobbar alltid med en fot i vetenskapen och en i praktiken.

För att komma tillrätta med problembeteenden är det viktigt att jobba med ett förebyggande helhetstänk. Detta innebär att du främst kommer få verktyg för att jobba med saker som ligger till grund för problemet.

Vi börjar inte med att jobba i de situationer där problemet uppstår utan vi jobbar med andra saker runt omkring för att detta sedan ska hjälpa dig och din hund i de problematiska situationerna. Om vi enbart skulle jobba med problemet där det uppstår så skulle vi förmodligen få en kortvarig lösning (så kallad quick fix) på problemet där och då, men det skulle inte vara en långsiktig lösning som håller i längden utan efter en tid skulle ni vara tillbaka på ruta ett.

Detta innebär även att vi inte bestraffar de oönskade beteendena då även detta är en så kallad quick fix. Vi jobbar istället med beteendeförändringar från grunden genom att bland annat förändra hundens känslor, upplevelser och vardag – allt för att ni ska få en ordentlig och gedigen lösning på just ert problem.

En vanlig orsak till problembeteenden är smärta eller sjukdom. På grund av detta kan du bli ombedd att undersöka din hund hos veterinär/fysioterapeut/kiropraktor innan eller under en beteendekonsultation. Om du ombeds göra detta ska detta göras innan beteendekonsultationen påbörjas/fortgår.

Medlemsdekal SAE 2021

Nathalie är medlem i Sveriges Akademiska Etologer.
https://www.sverigesakademiskaetologer.se

Beteendekonsultationer på distans sker antingen via videosamtal (zoom) eller telefon.

Konsultation via telefon eller videosamtal inkl. skriftlig sammanställning
Pris: 500 kr

Konsultation via telefon eller videosamtal (zoom) inkl. skriftlig sammanställning.

På första träffen gör vi en bakgrundskontroll samt går igenom problematiken och pratar om olika lösningar och tips.

På uppföljningsträffen går vi igenom hur det har gått sedan förra träffen samt pratar mer om vidare åtgärder, tips & råd. Uppföljningsträffen bokas efter överenskommelse, men ska ske inom tre månader från första träffen för att ingå i paketpriset.

Varje träff är på cirka 30 minuter.

Köp till extra uppföljningsträffar
Pris: 150 kr/halvtimme

Om du vill ha fler träffar efter de två som ingår i startpaketet kan du köpa till fler träffar inom loppet av tre månader sedan senaste träffen till ett förmånligare pris (150 kr).

Om du har köpt startpaketet och ska boka in uppföljningsträffarna som ingår i det kan du boka det här kostnadsfritt.

Rådgivning via telefon eller videosamtal på zoom inkl. skriftlig sammanställning
Pris: 500 kr

30 minuters träff där vi går igenom problematiken och pratar om olika lösningar och råd.

Generellt blir inte problemet löst efter en träff, men om problemet inte är alltför komplext kan ni komma långt genom att arbeta med råden du får.

Beteendekonsultationerna på plats hos oss sker i första hand i/kring vår lokal på Utjordsvägen 10 i Gävle (Sörby Urfjäll). Om problemet är av sådan art att konsultation ska ske på annan adress tillkommer kostnad för restid (efter överenskommelse) samt reseersättning (18:50 kr/mil).

Observera att konsultationer på annan adress endast sker efter överenskommelse. Kontakta mig via mail eller telefon för att boka in det.

Tre fysiska träffar inkl. skriftlig sammanställning
Pris: 1800 kr

Konsultationen börjar med en träff på 30 minuter där vi pratar igenom problemet ordentligt, går igenom er målsättning samt diskuterar olika idéer på upplägg. Efter denna träff får du en sammanställning på vad vi pratat om eventuella tips/önskemål på vad du kan göra innan kommande träffar. Obs! Den första träffen (30 min.) kan även tas via videosamtal på zoom eller telefon om så önskas.

Därefter har vi två träffar (cirka 1 timme/träff) där vi jobbar med lösningar och idéer för problemet och efter dessa träffar skriver vi ned vad vi kommer fram till som t.ex. lite grundläggande om vad problemet kan bero på samt tips och råd och mailar till dig.

Under utredningen finns vi också givetvis tillgängliga via mail så att du kan höra av dig om det uppstår några funderingar.

I startpaketet ingår totalt tre träffar (en på 30 min och två stycken på 1 timme/träff). När du bokar startpaketet kan du boka in dag och tid för de två första träffarna direkt. Den tredje träffen bokar vi sedan in efter överenskommelse då det är väldigt individuellt hur lång tid mellan träffarna som är lagom.

Köp till extra uppföljningsträffar
Pris: 450 kr/timme

Om du vill ha fler träffar efter de tre som ingår i startpaketet kan du köpa till fler träffar inom loppet av tre månader sedan senaste träffen till ett förmånligare pris (450 kr).

Om du har köpt startpaketet och ska boka in uppföljningsträffarna som ingår i det kan du boka det här kostnadsfritt.

En träff inkl. skriftlig sammanställning
Pris: 800 kr

Vi ses för ett träningstillfälle (cirka 1 timme) där du får tips och råd på vad du kan göra åt problemet.

Generellt blir inte problemet löst efter en träff, men om problemet inte är alltför komplext kan ni komma långt genom att arbeta med råden du får.

Villkor:

  • Du får en bekräftelse på din förfrågan via mail inom två arbetsdagar med förslag på upplägg och pris. Vid. ledighet/röda dagar kan svarstiden vara längre. Ditt svar på bekräftelsen blir din beställning. Kontrollera skräpposten om du inte fått svar.
  • Från att du har gjort beställningen har du 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen. Detta ska då meddelas skriftligen via mail.
  • Betalning ska vara oss tillhanda innan konsultationen påbörjas om inte annat avtalats.
  • Vid utebliven betalning kan betalningsärendet lämnas över till inkasso.
  • Vid påbörjad konsultation gäller inte ångerrätten och erlagd betalning återbetalas ej.
  • En vanlig orsak till problembeteenden är smärta eller sjukdom. På grund av detta kan du bli ombedd att undersöka din hund hos veterinär/fysioterapeut/kiropraktor innan eller under en beteendekonsultation. Om du ombeds göra detta ska detta göras innan beteendekonsultationen påbörjas/fortgår. Väljer du att inte göra detta kan konsultationen avbrytas och ingen återbetalning ges.
  • Beteendekonsultationerna görs på plats hos Hundia Gävle. Om problemet är av sådan art att konsultation sker på annan adress tillkommer restid och reseersättning (18,50 kr/mil).
  • Vid eventuell tvist kommer vi rätta oss efter ARN:s rekommendation.
  • Strikt ägaransvar gäller. Det är hundägarens eget ansvar att ha gällande försäkring för händelser där hunden är inblandad. Hundia Gävle frånsäger sig allt ansvar.