Träningstips

Lägg in lite skritträning på mjukt underlag på er promenad. Det är viktigt att hunden inte tränar på stumt underlag som asfalt, utan se till att till exempel hålla er i gräskanten där det är mjukt och dämpande.

Skritt är en långsam gångart vilket gör att hunden måste fundera på hur den förflyttar sina tassar och detta ökar kroppskontrollen och koordinationen.

För optimal träning bör hunden bara ”gå rakt upp och ner” utan att göra annat, korta därför upp kopplet (självklart så pass långt så att hunden ändå har fri rörelse) och gå sedan bara i långsamt tempo. OBS! När du tror att du går långsamt ska du gå ännu långsammare… 😉

Detta är jobbigt och vi rekommenderar därför att bara gå cirka 10 meter innan du låter hunden gå som vanligt igen. Den korta träningen räcker och vill du träna lite mer är det bättre att göra fler repetitioner men fortfarande hålla dem korta. För ännu bättre träning kan du med fördel skritta i ojämn terräng som till exempel i blåbärsriset i skogen, då måste hunden fundera ännu mer på hur den förflyttar sig 🙂

Detta är ett utmärkt sätt att lägga in enkel, men väldigt nyttig och effektiv, träning i vardagen 🐾

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *