Träna sitt stanna kvar med din hund!

Här kommer en video om hur du kan börja lära din hund att stanna kvar när du går ifrån den.
Utgå från ett moment som hunden kan, fördelaktligen sitt eller ligg då det brukar vara lättare för dem att stanna kvar i den positionen och glöm inte att även berömma och belöna när hunden sätter/lägger sig!
Börja enkelt med att berömma och belöna att hunden sitter kvar när du rätar upp kroppen, därefter när du tar ett steg bort, två steg bort och så vidare.
Ett tips är att alltid gå tillbaka till hunden för att belöna för att ännu mer förstärka just den punkten där hunden sitter. Detta rekommenderar vi i denna övning för annars riskerar du att hunden uppfattar det som att det är att springa till dig som är det som ger belöning och det blir då svårare att få till stadgan.
Utöka svårigheten i små steg; fler steg ifrån, längre tid, vänd ryggen mot hunden när du går och så vidare. Tänk på att om hunden reser sig har du gått för fort fram. Om det blir fel är det bara att locka tillbaka hunden till rätt position, beröm, belöna och gör om övningen men gör det lite enklare genom att backa tillbaka till det hunden klarade av 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.